Skattepengarna redan till påsk?

Är det bra eller kommer det med orimliga villkor?

Den största privatekonomiska utgiften vi har är skatten. Med det är ofta inget vi tänker på. Skatten dras ju innan lönen betalas ut och sedan kommer det förtryckta uppgifter från skatteverket, bara att skriva på?

 

Enligt Svenskt Näringsliv så visade en undersökning de gjort att nio av tio underskattade hur mycket skatt de betalade med ca en tredjedel.

Nu räknar de på all skatt vi betalar och där gömmer sig även moms på det vi handlar inte bara skatten på lön och arbetsgivaravgifter.

 

I takt med att vårt samhälle utvecklas så förändras skattedeklarationerna också. Nu kommer de digitalt i en digital brevlåda och man kan godkänna enkelt med några tryck på mobilen via bank-id.

Frågan är om det är en service eller om det är ett sätt att få folk att betala mer än de ska. Ska du få pengarna till påsk får du nämligen inte göra några som helst avdrag.

Skattebetalarnas VD Christian Ekström, menar att detta är ett sätt att lura folk att inte göra avdrag de har rätt till och att de som inte sätter sig in i och förstår vårt skattesystem blir lurade. Han föreslår försiktighet när det gäller skattepengarna till påsk. ”Det ligger måhända i statens intresse, men inte i skattebetalarnas.”

 

Vi föreslår att om du inte själv vet vad du har rätt till så fråga någon som vet. Ta reda på dina rättigheter och gör de avdragen du har rätt till.

Bli inte förledd av moroten att få pengarna till påsk utan få de pengar som rättmätigen är dina.

 

Deklarera lugnt, rätt och fråga om du behöver.

 

Gundula med personal.