Välkommen december och välkommen advent,

Första vintermåndaden är här och vi ser fram emot jul och allt vad det innebär.

Oftast har vi blandade känslor inför julen, även om många inte vill erkänna det. Jag tror att det är i december som vi har störst stress på oss i det privata livet många gånger. Det finns en massa traditioner vi vill följa som tar både tid och kostar pengar.

Det ska storstädas, bakas och lagas mat mest hela december för att under stor uppståndelse ha hela släkten på julmat den 24:e december.

Det ska handlas julklappar och vad köper man till dem som har allt? Vad önskade sig alla barnen nu då? Hur mycket får en julklapp egentligen kosta? Hur ska jag ha råd med allt och vems recept ska jag göra Jansson på i år?

Ur ett företagsekonomiskt perspektiv är julmånaden en av de månader som många företag tjänar som mest och förutom turismen är det kanske det som inbringar de pengar som behövs för att klara sig ett helt år till som företag.

Men innan ni rusar iväg och ska rädda företagen som är beroende av julhandeln så tänk efter och planera hemma. Sätt en budget i både tid och pengar så minskar stressen när ni väl far runt som yra höns bland glitter och tomtar.

Vi på Redovisning 2000 firar december med att lansera vår nya hemsida och hjälper våra kunder med att minska stressen i deras företagande. Genom att vi tar över olika delar i ekonomin så får ni som kunder mer tid över till att göra det ni tjänar pengar på.

Eller varför inte ta en extra dag ledigt och tillbringa med familjen och fyll på med julstämning.

Vi önskar er alla en stressfri jul både privat och i arbetslivet.

Gundula med personal.